Бенитес се интересува от националния отбор на Англия


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Ливърпул Рафаел Бенитес заяви, че се интересува от работа с националния отбор на Англия, когато Фабио Капело напусне сегашния си пост, но също така допълни, че е хвърлил око и върху представителния тим на Родината си, съобщава Sky Sports. Както е известно, испанецът е извън футбола, след като напусна италианския Интер през декември миналата година заради лошия си старт в първенството на Серия А.

Бенитес, който бе мениджър на мърсисайдци в периода 2004-2010 година и спечели Шампионската лига през 2005 година призна, че той ще прояви интерес не само към националните отбори на Англия и Испания, но и към клуб, който може да приеме предизвикателството да печели високи отличия.

„Да оглавя отборите на Испания и Англия? Защо не? На Острова сега се носят много слухове за позицията на Капело. Но мисля, че трябва да се уважават треньорите - това е първото нещо - те работят и трябва да бъдат оставени да си свършат работата. Но на мен в приоритетите винаги са ми били винаги Испания или Англия, но ще трябва да изчакаме. Когато дойде да си търся работа, след като вече спечелих Шампионската лига аз си казвам: Искам отбор, с който мога да спечеля Шампионската лига или Висшата лига на Англия. В последно време към мен има предложения от Азия, Южна Америка и Русия, но моите приоритети разбира се са Европа. Така че, нека видим какво ще се случи в бъдеще", цитира Sky Sports думите на Бенитес.

 

94