Изгониха Артуро Видал от националния отбор на Чили


Н. Гавазов

Полузащитникът на Ювентус Артуро Видал пое обраният път към Италия, след като той и още четирима негови съотборници в националния тим на Чели бяха изпратени у дома си, заради нарушаване на вечерния час. 24-годишният футболист, заедно с Жан Босажур, Хорхе Валдивя, Гонсало Хара и Кармона получиха разрешение да напуснат тренировъчната база на националния отбор на Чили, за да присъстват на кръщаване на деца във Валдивия.

Според указанията на шефовете си, петимата е трябвало да се завърнат в базата в 22:00 часа местно време, но закъснели с малко повече от половин час.

Като наказание за тяхното провинение, старши-треньорът на отбора Клаудио Борги взе решение да изхвърли петимата от тима и да ги замени с играчи от чилийското първенство, независимо от предстоящите важни двубои за "Ла Роха".

В момента Чили се подготвя за срещите си с Уругвай и Парагвай, които са част от квалификациите за класиране за Мондиал 2014. В петък хората на Борги ще излязат срещу шампиона на Южна Америка в Монтевидео, а четири дни по-късно ще приемат на родна земя Парагвай. В класирането в групата, след два изиграни мача Чили се намира на шесто място с три спечелени точки.

 

83