Капело смята да вземе Рууни на Евро 2012


Н. Гавазов

Селекционерът на националния отбор на Англия Фабио Капело възнамерява да включи Уейн Рууни в групата за Европейското първенство в Полша и Украйна през следващата година, съобщава новината The Mirror. Както е известно, нападателят на Манчестър Юнайтед получи червен картон по време на последната квалификационна среща на „Трите лъва" срещу Черна гора и в четвъртък дисциплинарния комитет на УЕФА наказа играча с дисквалификация от три мача, което на практика означава, че Рууни ще пропусне груповата фаза на Евро 2012.

Това породи спекулации в медиите, че играчът ще отпадне от сметките на Капело, а от петък в британските медии се оформи дебат трябва ли Рууни да пътува за Полша и Украйна или да си остане на Острова. Някои водещи медии като Sky Sports и ВВС дори организираха анкети сред читателите си.

В днешния си брой обаче, The Mirror твърди, че Капело, който е известен с това, че не се поддава на обществен натиск, възнамерява да включи Рууни в групата на „Трите лъва", ако разбира се нападателя остане здрав и запази сегашната си форма.

 

94