Мадански изхвърли Марто Петров и върна Божинов в националния отбор


В. Мухарски

Крилото на Болтън Мартин Петров не бе повикан от временния националния селекционер Михаил Мадански за контролата на България с Украйна на 7 октомври и за последната евроквалификация срещу Уелс на 11 октомври. В групата на трикольорите все пак попадна  Стилиян Петров, за когото Мадански намекна, че също като Мартин няма да бъде викан повече.

Освен звездите, аут от отбора са още Цветан Генков, Александър Тунчев, Валентин Илиев и наказаният Живко Миланов. В състава на националите логично се завръщат Валери Божинов, Димитър Рангелов, Станислав Манолев, Валери Домовчийски и Александър Тонев. Именно юношата на ЦСКА е гласен да замести Марто Петров.

Засега селекционерът обяви само имената на играчите, играещи в чужбина. Очаква се скоро да бъдат ясни имената на футболистите от родното първенство, които ще защитават честа на родината в следващите мачове.

Групата на "чужденците":

Вратари: Николай Михайлов и Владислав Стоянов

Защитници: Станислав Манолев и Иван Иванов

Халфове и нападатели: Стилиян Петров, Георги Сърмов, Благой Георгиев, Ивелин Попов, Валери Домовчийски, Димитър Рангелов, Валери Божинов, Александър Тонев

100