Испания няма да има проблем със Сърбия


И. Ангелов

Испания - Сърбия 
Стадион: Естадио Нуево Архангел 
Дата: 15.10.2024 г. 
Час: 21:45 ч. 

Мачът между Испания и Сърбия на 15 октомври 2024 г. в Лигата на нациите се очертава като категорична битка в полза на домакините. Испания, която е действащ шампион на Лигата на нациите и Евро 2024, започна кампанията с равенство 0-0 срещу Сърбия в първия кръг, но бързо се върна на победния път с впечатляваща победа с 4-0 срещу Швейцария във втория мач.

Испания посреща Сърбия на "Естадио Нуево Аркангел" в Кордоба, където е изявен фаворит. Сърбия има труден период, като не успя да спечели нито един от трите си мача в груповата фаза на Евро 2024, и започна кампанията в Лигата на нациите с две безголови срещи, след което обаче вдигна надеждите с успеха 2:0 над Швейцария.

Липсата на креативност в атака е сериозен проблем за тима на Драган Стойкович, а в допълнение, отборът ще бъде без ключови играчи като Душан Влахович, Душан Тадич и Александър Митрович, които отсъстват поради различни проблеми.

Испания е в изключително добра форма, с 10 победи и само едно равенство в последните 11 мача, докато Сърбия е с 1 победа в пет мача и е отбелязала само три гола в тези срещи. Това е очевиден дисбаланс в силите, като се очаква Испания да контролира мача от началото до края.

Статистика:
Испания: 3 мача, 2 победи, 1 равенство, 0 загуби, 5 гола вкарани, 0 гола допуснати.
Сърбия: 3 мача, 1 победи, 1 равенство, 1 загуби, 2 гола вкарани, 2 гола допуснати.

Препоръки:
Победа за Испания с поне три гола разлика – Вероятност: умерена, предвид формата на двата отбора и проблемите в състава на Сърбия.
Над 2.5 гола в мача – Вероятност: висока, Испания е способна да отбележи няколко гола срещу този съперник.

Първата среща между тези отбори в Лига на нациите през септември обаче, изиграна в Сърбия, доведе до крайно 0:0, което се очаква домакините сега да поправят, но и доказва, че изненади не са изключени.
 
Прогноза: Испания - Сърбия 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
191