Англия ще се справи с Гърция на Уембли


И. Ангелов

Англия - Гърция 
Стадион: Уембли 
Дата: 10.10.2024 г. 
Час: 21:45 ч. 

В Група Б на Лига на нациите и в тази порция международни мачове, ще видим сблъсък на два от перфектните отбори в състезанието до момента. Това се случва в тази втора група между Англия и Гърция, след като "албионците" стартираха турнира с пореди победи с по 2:0 над Ирландия и Финландия.

Гърция пък изненада може би също с две победи над тези отбори, и то още по-резултатни, с 2:0 и 3:0, съответно. Сега гостите ще имат възможност да се поправят след онова 4:0 от Англия от последния мач между тези отбори в далечната 2006 г., защото отборът изглежда на по-високо ниво.

Освен всичко в лагера на домакините ще липсват и две основни имена - Коби Мейну от средата на терена и Езри Конса от защитата. Морган Гибс-Уайт също е поставен като контузен, но той не е титуляр за Гарет Саутгейт. Предстои да видим как мениджърът ще реши дилемата с включването в отбора едновременно на Белингам, Фоден и Палмър, които могат да играят на една позиция.

Гърция не може да разчита на Фотис Йоанидис, който е първият избор в нападението на отбора. Това ще помогне на задачата на домакините в отбрана.

Англия вкара по най-малко 2 гола в последните 3 мача срещу Гърция. Всъщност, в 9 мача в историята между тези отбори, Англия никога не е губила (7 победи, 2 равни). Това поставя везните в полза на домакините.

Прогноза: Англия - Гърция 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Гърция (Иван Йованович)
 
Влаходимос
   
Мавропанос
Кулиеракис
Рота
Цимикас
Сиопис
Бухалакис
Пелкас
Бакасетас
Цолис
Павлидис
Кейн
Гордън
Белингам
Палмър
Сака
Райс
Колуил
Арнолд
Гуехи
Стоунс
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Прогноза: Англия - Гърция 2:0

316