Пробвайте знак Х за Беларус - България


F.

Беларус - България
Стадион: "ЗТЕ Арена", Залаегерсег
Дата: 05.09.2024 г.
Час: 21:45


България ще изиграе първия си мач за този сезон в група С3 на турнира Лига на Нациите. Хората на Илиан Илиев ще имат символична визита на Беларус в Унгария, като очакванията са за едно добро представяне. Откакто Илиев пое отбора, безразборните загуби на Белгария спряха, но и победите не са кой знае колко. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

В групата ни за мачовете с Беларус и Северна Ирландия попадна голмайсторът на Спартак Варна - Ахмед Ахмедов, който реализира 6 гола в първите 6 мача от началото на сезона в родния шампионат. Любопитното е, че до миналия сезон той игра във Втора лига, където обаче също отбеляза не малко голове с екипа на "соколите".

Сред 25-те избрани футболисти място намери и халфът на Славия - Иван Минчев, за когото е по-малко вероятно да стартира от 1-ата минута. Определено обаче най-голямо впечатление прави Фабиан Нюрнбергер. Той е футболист на Дармщат и чиято майка е българка. 25-годишният полузащитник е роден в Хамбург, като има над сто мача с фланелката на Нюрнберг, а през миналия сезон игра за Дармщат в германската Бундеслига.

"Много се зарадвах на повиквателната от националния отбор. Предстоят ни трудни мачове, но съм оптимист. Последните години играя предимно като ляв защитник. Чувствам се много добре там. Всички футболисти ме приеха много добре. Семейството ми е много щастливо. Искам да помогна на отбора и ще дам 100% от себе си. Последните мачове бяха много стабилни. Уча химна на България и дано за втория мач мога да го изпея", каза Нюрнбергер пред репортерите в София.

Подобен оптимизъм изрази и националният селекционер - Илиан Илиев преди двубоя:

"Очакванията са, че искаме да играем със самочувствие и да се опитаме да спечелим групата. Напрежение винаги трябва да има. Напрежението е и тръпка във всеки мач, изчезне ли трудно е сам да се мотивираш. И в предните мачове имахме напрежение. На никого не пожелавам напрежение като в мача с Унгария, такова напрежение съм нямал в друг мач. Трябва да сме внимателни и да не подценяваме противника. Искам да играем със самочувствие, защото имаме добри футболисти и ако играем, може да затрудним всеки", категоричен бе Илиев.

Селекционерът има колебания за почти всички постове в състава. До скоро на вратата като твърд титуляр изглеждаше Иван Дюлгеров. След трансфера си в ЦСКА обаче това може да се промени. Дюлгеров изигра първите няколко двубоя, но получи не малко голове във вратата. Стражът определено хвана кризата, която застигна "армейците" в началото на сезона и очаквано бе изместен от Густаво Бусато, който от своя страна прави чудеса на вратата на ЦСКА. Дюлгеров вероятно няма да започне срещу Беларус, като по-вероятно е Димитър Митов от Абърдийн да стартира от 1-ата минута. Третата опция, също не малко вероятна е Светослав Вуцов от Славия.

В защита сигурни за мястото си изглеждат Валентин Антов и Виктор Попов, а вероятно компания ще им правят Живко Атанасов, Алекс Петков или Симеон Петров.

При халфовете и нападателите също е трудно да се определи кои ще стартират, тъй като Илиев вероятно ще даде шанс на повечето играчи, но в рамките на следващите два двубоя. Здравко Димитров прави фурор, след като заигра в Турция и вероятно ще получи игрови минути. Илия Груев също се очертава като несменяем титуляр, а е много вероятно и вече ветеранът Георги Костадинов да покаже, че не е загубил форма.

Кирил Десподов със сигурно ще е в предни позиции, въпросът е кои играчи ще му партнират. Капитанът на националния ни отбор може би ще действа като втори нападател, а на върха ще е накой измежду Ради Кирилов и Алекс Колев. Повикан е и Ахмед Ахмедов, за което вече стана дума, но е по-вероятно той да остане на пейката за мача в Унгария, но да се появи като резерва през втората част.

 

ПРОГНОЗА: БЕЛАРУС - БЪЛГАРИЯ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
26