Нойер се оттегли от националния отбор на Германия


Н. Гавазов

Легендарният германски вратар Мануел Нойер се оттегли от националния отбор.

Това съобщи той в своя Instagram.

 "Скъпи фенове, скъпа футболна Германия.

 След повече от 15 години и 124 мача, днес приключвам кариерата си в националния отбор на Германия. Който ме познава, разбира, че това решение не ми бе лесно. Чувствам се много добре физически и разбира се Световното първенство през 2026 г. в САЩ, Канада и Мексико също би било привлекателно за мен.

 И все пак, след много дискусии със семейството и приятелите, стигнах до решението, че сега е моментът да завърша моята глава с националния отбор.

 Поглеждайки назад, се чувствам горд и благодарен! Не на последно място, защото на 13 юли 2014 г. успяхме да сбъднем нашата голяма мечта и заедно станахме световни шампиони в Бразилия. В продължение на 7 години и 61 мача, преди контузията ми, ми бе позволено да водя германския национален отбор на терена като капитан. Бе чест, която винаги съм ценяла.

 Европейското първенство у дома през 2024 г. бе друг акцент, въпреки че не успяхме да спечелим титлата. Всеки момент изпитвах еуфория и солидарност с цялата страна.

 Огромни благодарности на целия щаб, треньори и играчи, които ме подкрепяха от дебюта ми с националния отбор на 2 юни 2009 г.!

 И специално бих искал да ви благодаря, скъпи фенове, за вашата подкрепа през всичките тези години! Обичах да нося фланелката на националния отбор", написа Нойер.

38