Хау за Англия: Само Нюкасъл е важен


И. Ангелов

 
Мениджърът на Нюкасъл, Еди Хау, изключи възможността да поеме националния отбор на Англия, въпреки че беше свързван с поста. Хау отговори на слуховете за позицията на мениджър на Англия по време на интервю за Sky Sports по време на предсезонния лагер на Нюкасъл в Германия. Но той ясно даде да се разбере, че приоритетът му е успехът със "свраките" и всичко останало - включително Англия - е "неважно".

Хау беше един от първите споменати имена за поста на мениджър на Англия, заедно с бившия мениджър на Челси, Греъм Потър. Той беше предлаган като бъдещ мениджър на Англия още от времето си в Борнемут. ФА вече публикува обява за работата, изброяваща седем ключови критерии, които искат кандидатите да покриват.

"Беше странно за мен, защото съм абсолютно откъснат от [слуховете]," каза Хау пред Sky Sports News. "За щастие съм тук [в Германия]. Така че само чрез мобилен телефон или някой, който ми казва нещо, чувам за това.

"Моят ангажимент към Нюкасъл е непоколебим и е такъв, откакто дойдох в клуба. Докато имам определени неща за мен - например да съм щастлив, да позволяват да работя по начин, по който трябва да работя, за да извлека най-доброто от себе си и да се чувствам подкрепян - това никога няма да се промени.

"Англия не е важна изобщо. Всичко е за Нюкасъл Юнайтед. Толкова съм горд, че съм мениджърът. Обичам всяка секунда от управлението на клуба, откакто съм тук, и чувствам страст да донеса успех тук в дългосрочен план."

Нюкасъл скоро ще се върне от Германия, за да се изправи срещу Хъл Сити в предсезонен мач на 27 юли. След това бързо ще продължат с турне в Япония, последвано от поредица от приятелски мачове на "Сейнт Джеймсис Парк" срещу Жирона и Брест в "Купата Села" седмица преди началото на Висшата лига.

27