Сунес: Мейну е наивен и не разбира играта


И. Ангелов

Греъм Сунес разкритикува Коби Майно от Манчестър Юнайтед след поражението на Англия с 2:1 от Испания на финала на Евро 2024 миналата неделя. Мейну, който е само на 19 години, е любимец на феновете на Манчестър Юнайтед от известно време и се превърна в ключов актив за мениджъра Ерик тен Хаг, докато той се опитва да възстанови отбора си.

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт остави младежа на пейката в началото на турнира, но в крайна сметка видя потенциала и започна да го внедрява в отбора.

Тийнейджърът блестя срещу Словакия, Швейцария и Холандия и заслужи мястото си на финала. Бившата звезда на Ливърпул Греъм Сунес обаче смята, че представянето му не е впечатляващо:

"Той не разбира напълно позицията. Той се лута, твърде бързо опразва средата на терена.

"Гледах го срещу Исландия (по време на последния подгряващ мач на Англия за Евро 2024) и той беше пращан наляво и надясно.

"Той влезе като резерва, когато трябваше да се пази преднина от 1:0 (по време на първия мач на Англия от Евро 2024 срещу Сърбия) и първото нещо, което направи, беше да преследва вратаря и да се опита да го постави под напрежение.

"Това е наивност, той все още учи играта."

105