Родри: Невероятен сън


И. Ангелов

Родри, полузащитникът на Манчестър Сити и Испания, изрази гордостта си от представянето на "Ла Роха“ на Евро 2024. Испания успя да спечели турнира след драматична победа над Англия във финала, изигран в Берлин, на "Олимпиащадион".

Испания спечели четвъртата си титла от Европейското първенство след победа с 2:1 срещу Англия в Берлин. Родри бе заменен на полувремето и наблюдаваше нервно от скамейката, докато неговият отбор успя да надвие "Трите лъва“. Полузащитникът на Манчестър Сити изигра ключова роля за "Ла Фурия“, като помогна за преодоляването на други силни отбори от континента, включително Италия, Хърватия, Германия и Франция.

Говорейки пред ITV Sport, Родри каза: "Невероятно е. Това е сън. Да сме Най-добрият национален отбор на Европейското първенство е лудост. Но това показва колко скромни бяхме, продължавахме да работим и никога не губехме вяра. И този турнир... Победихме четири бивши световни шампиони. Колко трудно беше това?!

"Знам, че Коул Палмър е голяма звезда и ще бъде топ играч в следващата година. Той вкара топката в ъгъла и в този момент страдахме. Но в този турнир видяхме нещо различно - че можем да преодолеем тази ситуация. Много сме щастливи от това, което се случи. Създадохме история, но това не спира тук."

Победата на Испания може да се окаже монументален момент за цялата нация. Родри и компания влязоха в турнира без очаквания, но доказаха, че са най-добрият отбор в Европа. Под ръководството на Луис де ла Фуенте те имат възможността да продължат да се подобряват и да се борят за спечелването на Световното първенство през 2026 година.

Родри и Испания ще се завърнат в родината си, за да продължат празненствата от Берлин. Вероятно ще има парад през градовете преди играчите да заминат за по-кратка от обикновеното ваканция. Играчът на турнира Евро 2024 ще се присъедини към Манчестър Сити по време на предсезонното им турне в САЩ в подготовка за новия сезон на Висшата лига.

90