Меси разказа за реакцията си на думите на Ван Гал


Н. Гавазов

Нападателят на аржентинския национален отбор Лионел Меси разказа как е реагирал на ситуацията преди четвъртфиналния мач с Нидерландия на Световното първенство. Преди мача треньорът на европейския отбор Луис ван Гаал каза за Меси, че не работи достатъчно в защита: "Той не играе много, когато противникът има топката. Това е мястото, където са нашите възможности".

"Не бях разгорещен. Това е малко като ситуацията с Левандовски. Притеснява ме, когато хората говорят така извън терена и не уважават съперника си. Никога не съм бил такъв.

Милиони неща могат да се случат на терена и това си остава на терена. Но преди мача, искайки да нажежа ситуацията, да изразя неуважение - никога не съм правил това и не ми харесва, когато го правят с мен. Мисля, че [Ван Гаал] го направи малко нарочно, каза и вратарят. Това са неща, които не харесвам", призна Меси.

Когато нападателят реализира дузпа в 73-ата минута и Аржентина поведе с 2:0, Меси направи жест, наречен на героя от детското шоу Топо Джиджио - постави отворените си длани до ушите си и го направи пред Ван Гаал.

"Тогава ми хрумна идеята да направя жеста Топо Джиджио и автоматично съжалих. Помислих си: "Какъв идиот, какво правя, те все още могат да изравнят“. Тези неща обикновено се случват“, добави Лео.

Напомняме, че Нидерландия успя да отвърне на удара. Редовното и продълженията завършиха при резултат 2:2, а Аржентина спечели с 4:3 след дузпи.

276