УАФ реагира на решението на УЕФА за отборите на агресора


Н. Гавазов

Украинската футболна асоциация (УАФ) отговори на решението на УЕФА да върне младежките отбори по футбол на страната агресор и спонсор на международния тероризъм Русия в международни състезания. Украинските футболни служители призоваха други страни да бойкотират мачовете срещу руснаците.

"УАФ категорично осъжда решението на УЕФА да върне отборите U17 от Руската федерация в международни състезания. Украинската футболна асоциация настоява за запазване на предишните решения на УЕФА и ФИФА за недопускане на всички руски отбори да участват в международни състезания под егидата на тези организации.

УАФ потвърждава, че няма да участва в никакви състезания с участието на руски отбори и се обръща към останалите асоциации-членки на УЕФА с молба да бойкотират евентуални мачове с участието на отбори от Руската федерация, при условие че бъдат допуснати.

Настоятелно призоваваме УЕФА да преразгледа това решение и да потвърди предварителното решение за пълното изключване на всякакви отбори от участие в международни състезания“, се казва в изявление на официалния сайт на УАФ.

445