Меси се разплака след победата над Боливия


Н. Гавазов

Националният отбор на Аржентина победи Боливия в квалификационния мач за Мондиал 2022 с резултат 3: 0. Нападателят Лионел Меси се разплака след последния съдийски сигнал.

По време на светкавично интервю футболистът благодари на хората, дошли на стадиона по време на пандемията от коронавирус, с които успяха да отпразнуват заедно победата в Копа Америка.

"Мечтаех за това. Най -накрая спечелихме Копа Америка след толкова много очаквания. Няма по -добро място от това да отпразнувате този трофей. Майка ми и братята ми са тук тази вечер, те преживяха много, но днес празнуват. Щастлив съм“, заяви Меси след мача.

Напомняме, че в този мач Меси изпревари Пеле и стана рекордьор по брой голове за национален отбор от Южна Америка. Меси вече има 79 гола за националния отбор на Аржентина, докато легендарният бразилски футболист Пеле има два гола по -малко (77).

Националният отбор на Аржентина, с 18 точки от 8 мача е втори в класирането на групата, на 3 точки зад Бразилия. Боливия (6) - на предпоследното, девето, място.

221