Станаха ясни подробности за Арабската купа на ФИФА 2021


Н. Гавазов

Станаха известни подробностите от провеждането на Арабската купа на ФИФА 2021, която ще се проведе в Катар. Турнирът ще се използва като тестово събитие преди Световното първенство през 2022 г.

"На 3 август в 12:00 часа българско време ще започнат продажбите на билети за Арабската купа на ФИФА през 2021 г., основното футболно събитие в Катар преди Световното първенство през 2022 г. Турнирът ще се проведе на шест стадиона за предстоящото световно първенство, три от които ще бъдат представени за първи път. В груповата фаза феновете ще могат да присъстват на повече от един мач на ден и като цяло това ще бъде чудесна възможност да изпитате атмосферата на Световното първенство в Катар по -малко от 500 дни преди неговото начало.

Арабската купа на ФИФА ще започне на 30 ноември, а финалите на турнира ще се състоят на 18 декември 2021 г. - точно една година преди финала на Световното първенство. Температурата на въздуха в Катар по това време е 19-24 ° C: идеални условия за футбол и отдих. Компактният формат на турнира, точно както по време на Световното първенство през 2022 г., предполага минимално разстояние между стадионите. Графикът на мачовете е проектиран така, че феновете да могат да присъстват на повече от един мач на ден в груповата фаза.

За да присъствате на мачовете на ФИФА Арабска купа през 2021 г. и да влезете в Катар от други страни, трябва да имате одобрен Fan ID. Всички фенове ще трябва да получат физическа смарт идентификационна карта на Fan ID от сервизния център на Fan ID в Катар. Информация за процеса на кандидатстване и получаване на Fan ID ще бъде достъпна на по -късна дата. Операциите за идентификация на феновете се контролират и извършват от властите на Катар, ФИФА не носи отговорност за използването, прилагането и издаването на идентификационни номера на феновете“, заявиха от пресслужбата на Организационния комитет на турнира.

Имайте предвид, че участие в турнира ще вземат 16 най -добри отбора от арабския свят. Отборите са разделени в четири групи, като първото и второто място гарантират класиране за плейофите.

Група А: Катар, Ирак, Оман, Бахрейн.

Група В: Тунис, ОАЕ, Сирия, Мавритания.

Група В: Мароко, Саудитска Арабия, Йордания, Палестина.

Група D: Алжир, Египет, Ливан, Судан

190