Енрике: Испания игра перфектно


И. Ангелов

Наставникът на Испания Луис Енрике обяви, че неговият отбор заслужава всички похвали за победата с 1 гол над Швейцария снощи в Лига на нациите. Според мениджъра победата е показала манталитета на неговия отбор, а това не е резултат от грешки на съперника. Срещата бе решена с гол в 14-ата минута от Микел Оярзабал, който вкара след като Ян Зомер сбърка пас при опит да изнесе за домакините:

"Това не беше поради грешката им, а поради успеха на пресата на Испания. Наградата ни беше огромна, беше страхотна победа за тима. Аз си спомням само едно положение за Швейцария, а ние можехме да завършим още няколко ситуации, с Феран Торес в първата част и още няколко през втората. Не беше лесно.

"Нямаше нещо, което да не ми хареса в това представяне. Да пресираш отбор като Швейцария, която имаше трима централни защитници и двама опорни халфа, е сложно. Аз съм горд и със заключителните минути. В други мачове щяхме да се приберем, а днес направихме обратното, продължихме да нападаме за да не създават шансове."

98