Великобритания може да подаде заявка за провеждане на Мондиал 2030


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия води преговори със своите колеги от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия за подаване на съвместна заявка за провеждане на Мондиал 2030. Както е известно, Англия претендираше за домакинство на Световното първенство, което стартира в Русия по-рано през седмицата. Навремето създателите на футбола останаха обидени на разкъсваната от корупция ФИФА и заявиха, че няма да имат никакви взаимоотношения с организацията, докато начело на нея се намира Сеп Блатер.

Корумпираният швейцарец обаче напусна своя пост, а душевната рана зарасна. И сега англичаните отново се замислят за провеждане на Световно първенство, макар и не самостоятелно, а заедно с други страни от Кралството.

Както става известно от различни британски източници, изпълнителният директор на ФА Мартин Глен и президентът на ФА Грег Кларк вече водят преговори с Асоциациите от Уелс, Шотландия и Северна Ирландия. Поредната среща се е състояла във вторник в Москва.

Съобщава се, че през следващите 12 месеца британците трябва окончателно да определят, дали ще издигнат своята заявка.

Напомняме, че по-рано се съобщаваше, че Аржентина, Уругвай и Парагвай готвят съвместна кандидатура за провеждане на Мондиал 2030.

439