Мъри Стоилов: Разликата между отборите на България и Казахстан е малка


В. Мухарски

"Казах и преди това - добре, че това бе приятелски мач. Имаше емоции, имаше тръпка, имаше и голове. Двата отбора си поделиха по едно полувреме. Пробваха варианти. Накрая смените поразвалиха играта. Полезна проверка, особено за моя отбор, тъй като България е по-високо в ранглистата", заяви Станимир Стоилов след загубата на неговия Казахстан с 1:2 от България.

"Не бива да се допускат такива грешки при статични положения, особено в добавеното време, но нормално. Това е грешка на растежа. Организацията на статичното положение не беше много добра, но така е, след като се направиха толкова много смени. Ако трябва да съм честен - реалният резултат за мен беше равен. Така се случи, че по-опитният отбор победи", категоричен бе Мъри.

"На Хубчев и на отбора им честитих победата и им пожелах да спечелят Лигата на нациите. В контролите не е толкова важно. Всичко погледи са насочен към месец септември. В предния мач България бяха по-агресивни, с по-голямо желание. Може би умората си каза думата, тъй като няма ритъм. Моите играчи също не бяха в най-доброто физическо състояние. За това съм недоволен. Сега да говорим реалистично - просто е твърде рано, за да се говори. България обаче е в много тежка група. Всички отбори там са с изравнени възможности. Всеки отбор може да има проблеми, ако има и малка доза подценяване. България има хубав отбор, добър колектив, момчетата работят заедно и се стараят", каза още селекционерът на Казахстан.

"Разликата между двата отбора е малка. Тя се състои от играчите, които са в двата отбора, дисциплината и организацията. Благодарение на емоциите успяхме да вземем превес през второто полувреме. Трябва да знаете обаче, че в моя отбор липсваха четирима ключови футболисти. Ако те играеха може би щяхме да изглеждаме по-уверени. В България има малко качествени играчи, които играят във водещите отбори. Разликата между тях и чужденците е огромна. Не знам какво е нивото детско-юношески футбол в България. По мое време, когато аз бях треньор в България - младите бяха много далеч от първия отбор. Трябва да се намери някакъв баланс, но всеки клуб за себе си. Но това не може да го свърши Хубчев", завърши Стоилов.

225