Трима братя могат да излязат на терена за Хондурас


Н. Гавазов

Семейството на Паласио може да установи своеобразен рекорд на световното първенство - в заявката на националния отбор на Хондурас се оказаха трима родни братя. Компания на Уилсън Паласиос от Тотнъм ще правят Джери и Джони. Уилсън и Джони бяха включени в списъка на 23 -мата от самото начало. Но след контузията на Хулио Сезар де Леон от Торино, се наложи най-старият от тримата братя - Джери да бъде извикан в състава на Los Catrachos.

Както е известно, ФИФА разрешава на всеки един от отборите, участващи на Световното първенство, да заменят един от контузените играчи от своите окончателни заявки, но не по-късно от 24 часа преди първия мач на турнира. От това правило например се възползва Англия, която замени Фърдинанд с Доусън.

За цялата история на Световните първенства по футбол, никога до сега трима братя не са излизали на терена. По такъв начин 29 годишния Джери, 25 годишния Уилсън и 24 годишния Джони могат да поставят рекорд още в мача срещу Чили, който ще се играе днес.

Семейство Паласиос преди три години претърпя трагедия, след като най-малкият от петимата братя - Едвин бе отвлечен. Независимо обаче от заплатения откуп в размер на 150 000 долара, 17 годишния младеж бе убит.

 

156