Хановер и Стандарт Лиеж с победи в група В


В. Мухарски

Хановер 96 се наложи над гостуващия Ворскла Полтава с 3:1, но въпреки това остана на второ място в крайното класиране с 11 точки, след Стандард Лиеж. Германците още преди този двубой си бяха гарантирали класиране за следващата фаза на турнира Лига Европа.



В 25-ата минута Константин Рауш се разписа след асистенция на Пинто. Малко по-късно Конан направи резултата 2:0. В добавеното време на първата част Роман Безус върна едно попадение, след като се разписа от дузпа.



След почивката падна още едно попадение. Преди това да стане в 57-ата минута Рауш можеше да вкара втория си гол в този мач, но не успя да реализира от дузпа. Така се стигна до 78-ата минута, когато Конан подаде на Собиех и той оформи крайното 3:1.



В другата среща от групата Стандард Лиеж запази първото си след като победи като гост с минималното 1:0 ФК Копенхаген. По този начин белгийците финишираха на първата позиция с 14 точки от 4 победи и 2 загуби. Единственото попадение в мача бе дело на Мики Бачуай в 31-ата минута. Тимът от Дания остава трети с 5, а Ворскла има 2 точки и е на последно място в групата.

115