Радуканов: Няма да правим трагедии, Янчев: Благодаря на феновете


В. Мухарски

Мениджърът на ЦСКА Милен Радуканов похвали публиката на "червените" след равенството 1:1 със Стяуа в реванша за влизане в групите на Лига Европа. “Червените” отпаднаха с общ резултат 1:3.

“Съжалявам, че не успяхме да победим заради тази публика. Голям поклон и благодарности пред привържениците. Опитахме се да направим, каквото можем, но на този етап това са ни силите. За съжаление ми се струва, че сме далече от Стяуа и останалите средноевропейски тимове. Целите ни са ясни, няма смисъл да ги коментираме”, заяви Радуканов.

“Аз не искам да правя трагедии, футболът няма да свърши с този мач. Казах им още след загубата в Румъния, че от следващия ден се прибираме и работим. Така е в Европа, а ние в България започваме да питаме дали ще правим трагедии. Румънците имат участник в Шампионската лига, още няколко тима ще играят в групите на Лига Европа. Така че ние трябва да се замислим как да ги стигнем и как да променим целия български футбол. Защото в противен случай ще се сменямем един друг и нищо добро не ни чака", добави Радуканов.

“Публиката ни беше перфектна. Винаги феновете са ни помагали, ако не бяха те, сигурно щяхме да бъдем и по-слаби”, заяви капитанът на отбора Тодор Янчев.

“Неприятно, че отпаднахме. Не трябваше да допускаме първия гол, а и преди това не можахме да реализираме положенията си. Равенството отговаря на играта на двата отбора. В първия мач съперникът имаше и повече късмет, вкара си головете. Ако трябва да съжаляваме, то е за първата среща. Днес прибързахме, искахме да вкараме ранен гол и да се налее напрежение при тях, но не се получи”, допълни капитанът.

Снимка: Илияна Енчева

152