Лудогорец ще елиминира Петрокуб


F.

Петрокуб - Лудогорец
Стадион: "Зимбру", Кишинев
Дата: 29.08.2024 г.
Час: 20:00


Лудогорец гостува на Петрокуб в Молдова в мач-реванш от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. Разградчани изиграха силен първи двубой, в който до голяма степен приключиха нещата. Победата с 4:0 дава увереност за краен успех. Със сигурност българските шампиони ще играят освободено и без напрежение. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Капитанът на Лудогорец - Антон Недялков е аут за мача. Той е с частично разкъсване на медиална колатерална връзка на лявото коляно. Това потвърдиха прегледите, които защитникът мина в София. Недялков получи травма в края на първото полувреме на мача срещу Берое в Стара Загора (0:1). Очаква се националът да се завърне към пълен тренировъчен режим след 4-6 седмици. Дени Групер почти сигурно ще го замести в Молдова.

Другият, който не е на разположение е Бернард Текпетей, като с това се изчерпват проблемите пред новия треньор на клуба. Все пак, не се знае дали Квадво Дуа ще запише минути в мача. Говори се, че гръцкият АЕК Атина ще плати 5 млн. евро за нападателя. Според информациите, двата клуба са постигнали разбирателство по сделката и остават да бъдат доуточнени последните детайли преди траснферът на швейцарския национал да бъде обявен официално. Ако това е факт, то вероятно няма да се рискува и футболистът, който имаше гол на изминалото Европейско - ще остане на пейката, за да не се провали неговия трансфер.

Съперникът на Лудогорец в плейофа за Лига Европа - Петрокуб, спечели с 2:0 срещу Дачия-Буючани в мач от 4-ия кръг от първенството на Молдова. Головете вкараха Константин Санду (56) и Марин Чърунту (90+4). Отборът на Петрокуб заема четвъртото място във временното класиране с 6 точки и мач по-малко от лидера Шериф Тираспол, който е с пълен актив от 12 пункта.

В Петрокуб се надяват на чудо за реванша с Лудогорец, след като отборът загуби с 0:4 гостуването в Разград, но е факт, че Петрокуб показа добра игра преди реванша срещу българския шампион.

 

ПРОГНОЗА: ПЕТРОКУБ - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
30