Лудогорец ще опита да вземе аванс преди реванша срещу Петрокуб


F.

Лудогорец - Петрокуб
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 22.08.2024 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема шампиона на Молдова - Петрокуб в първи мач от плейофите на Лига Европа. И двата тима отпаднаха от Шампионска лига, но сега със сигурност ще искат да се класират за групите на втория по авторитет турнир на стария континент. Загубилият също ще играе в групова фаза, но в Лига на конференциите, където печалбите са по-малки. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че Лудогорец ще вземе аванс преди реванша - знак 1.

Захари Сираков ще води Лудогорец и в първия мач от плейофите на Лига Европа срещу Петрокуб. Както е известно, наставникът на втория отбор замени на пожар Георги Дерменджиев и изведе разградчани в дербито с Левски, спечелено с 1:0 след късен гол на Кайо Видал. Очакваше се в началото на седмицата от Разград да обявят новия постоянен треньор. Шефовете на шампионите обаче са решили да не бързат с назначението. А слухове има доста. По този начин ръководителите правят две важни неща - първо показват, че имат доверие на Захари Сираков, и второ, че не искат да допускат грешка, а да изберат най-подходящия кандидат. Факт е, че Лудогорец, при положение, че не играха трима от основните играчи - Пьотровски, Текпетей и Недялков, бяха по-добри от Левски в дербито, което спечелиха с 1:0. Всички в Разград са убедени, че Захари Сираков може да подготви добре отбора си и да елиминира Петрокуб, още повече, че Лудогорец със сигурност е фаворит срещу молдовците.

А иначе ръководството на Лудогорец преговаря с много известен треньор от чужбина. Разговорите още са в начална фаза, като българският шампион пази в строга тайна набелязания специалист. Наскоро се появи информация, че сръбски наставник ще поема отбора, но тя така и не бе потвърдена. Най-вероятно изборът ще бъде направен в началото на септември по време на паузата в първенството заради мачовете на националните отбори.

Последните две нови попълнения на Лудогорец - Георги Русев и Агибу Камара попаднаха в групата на българския шампион за мачовете в Лига Европа. Очаквано Текпетей не е в групата, тъй като се възстановява, но пък сред избранниците за мача са Недялков и Пьотровски. И двамата обаче са под въпрос и за тях ще се решава в деня на мача и според това как се чувстват. Не е изключено да не се рискува със здравето им и да бъдат съхранени за реванша. По всичко изглежда, че няма да стартират като титуляри, но има шанс да се появят от пейката като резерви. Като цяло Захари Сираков е останал доволен от представянето на отбора в мача срещу Левски. "Сините", които иначе се представят отлично в атака от началото на сезона - този път нямаха почти никакви положения по време на двубоя в Разград. Това означава, че рокади, особено в отбрана са малко вероятни.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ПЕТРОКУБ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
39