Вальо Илиев: Нормално е треньорът на Пафос да каже, че ще ни отстранят


F.

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 - Валентин Илиев е спокоен преди утрешния реванш в третия кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите и смята, че неговите футболисти имат какво да противопоставят на кипърския ФК Пафос. В тима от София няма хора с контузии, а и настроението е добро.

Той добави, че при първата среща на националния стадион "Васил Левски" те са показали добри неща за крайното 2:1, но също така е имало и грешки, за които се надява да са отстранени през седмицата до днес.

"Настроението е добро, силно вярвам и се надявам, че ще го запазим такова. Да, взехме един добър аванс, но това не е нещо крайно и не означава нищо кой знае какво за нас. Ние знаем, че утре трябва да започнем мача така, все едно е 0:0", започна треньорът на "червените" от София.

"Със сигурност има много позитивни неща от първата среща, но и доста неща за коригиране. Доста работихме през седмицата, говорихме с отбора, анализирахме, съответно и отработихме нещата, които трябва да коригираме на база на това, което се случи в първата среща. Мисля, че отборът достатъчно ясно разбра за какво става въпрос, така че в това отношение всичко сме изчистили. И се надявам да го покажем по най-добрия начин".

По отношение на здравословното състояние в съблекалнята и настроението преди мача, треньорът каза: "Определено има някакви микротравми, но не са крайни, за да повлияят за участието на който и да е от отбора. Най-нормалното нещо е треньорът на Пафос да каже, че ще ни отстранят и той е убеден в това. Аз съм го казвал много пъти и също вярвам в отбора си, знам и с какво разполагаме и съм сигурен, че можем да се поздравим с успех. Не съм привърженик на това какво ще говорим, а много би ми се искало думите да преминат в действия на терена и там вече да говорим с играта си".

На въпрос коя е най-силната страна от играта на тима и дали това не са крилата, както и какво трябва да неутрализират играчите му утре, Илиев отговори: "Със сигурност. Аз го казах и преди първия и след първия двубой, че отборът на домакините разполага с добри изпълнители, но не сме се акцентирали единствено върху това как да противодействаме на противника. А по-скоро и върху това ние как да сме достатъчно ефективни и да ги накараме тях да се позамислят как ще ни спират".

"Основната поука е, че се изправяме срещу един добър отбор и в нито един момент не трябва да губим концентрация на терена. И най-основното е, че независимо срещу кого се изправяме на терена – естествено подхождаме с нужния респект, но срещу нас играят също така живи хора, каквито сме и ние. И не е нещо, което е непреодолимо. Така че психологически в това отношение трябва да сме спокойни, много концентрирани и нещата ще бъдат наред".

"Утре ще бъде труден мач срещу един добър отбор, което аз вече казах веднага след мача в София. Със сигурност трябва да променим нещо за втората среща утре. Видях много позитивни и някои негативни неща, но работихме. Но мисля, че сме готови да изиграем един добър мач утре", завърши бившият централен защитник.

Срещата ще се играе на стадион "Алфамега" в Лимасол, тъй като съоръжението в Пафос няма лиценз за международни срещи. Началото е в 20:00 часа, а съдийската бригада е от Белгия начело с главния арбитър Лотар Д'Хондт. От страничните линии ще му помагат Ромен Девилиер и Нико Клаес.

25