Ботев Пловдив и Жрински Мостар ще оставят интригата за реванша


F.

Ботев Пловдив - Жрински Мостар
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 08.08.2024 г.
Час: 21:00


Трети пореден европейски мач се задава на обновения стадион на Ботев Пловдив. Този път на "Колежа" ще гостува босненския Жрински Мостар в двубой от третия предварителен кръг на Лига на конференциите. Пловдивчани за жалост отпаднаха от Лига Европа, но това все още не означва край на европейските мачове. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак Х.

Отборът на Ботев Пловдив картотекира 23 футболисти за третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. В сравнение с предишните двубои от Лига Европа са извършени две промени. От разширения състав отпадат контузените Андрей Йорданов и Антъни Уджа, а техните места заемат Борислав Маринов и Кристиан Каси. Уджа и Йорданов бяха принудително заменени заради контузии в мача с Панатинайкос (0:4). След преминат ядрено-магнитен резонанс днес стана ясно, че Уджа има разкъсване на пателарно сухожилие. Нигерийския нападател ще се подложи на операция на коляното и ще отсъства от терените около половин година. Йорданов се контузи, а проблемите за него бяха в лакътя. Прегледите показаха, че крайният защитник има фрактура. Той ще бъде с шина в следващите 20 дни, а след това ще започне възстановяване и тренировки.

Извън групата на играчите, регистрирани за евросблъсъците, остават още Eдгар Пилоян, Димитър Тонев, Георги Николов.

Ботев ще се изправи срещу победителя от Цюрих - Витория Гимараеш при достигане на плейоф в Лигата на конференциите. Всичко това, разбира се, в случай че "жълто-черните" успеят да се справят с Жрински Мостар в третия квалификационен кръг на турнира. Другите възможни съперници на "канарчетата" бяха Фиорентина, Олимпия Любляна - Шериф, Брьондби - Легия Варшава и Корвинул Хунедоара - Астана.

Жрински отложи мача си от шампионата срещу Слога Добой. Медиите в страната отбелязват, че мачът в Пловдив ще бъде изключително труден. "Следващата спирка е много трудна - мач на 19-хиляден стадион с гореща атмосфера. Жрински го очаква адско гостуване. Защото наред с това Ботев (Пловдив) е много по-силен от словенския Браво. А феновете му скандират дори и при 0:4 от Панатинайкос", пише sport-sport.ba.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЖРИНСКИ МОСТАР 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
47