Ботев Пловдив ще играе за добър резултат в Атина срещу Панатинайкос


F.

Панатинайкос - Ботев Пловдив
Стадион: ""Олимпийски стадион", Атина
Дата: 25.07.2024 г.
Час: 21:00


Ботев Пловдив гостува в Атина на Панатинайкос в първи мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" се справиха с Марибор, макар да бяха сочени за аутсайдери, но сега съперникът изглежда още по-класен. Панатинайкос е един от грандовете на футбола в Гърция и със сигурност целта "детелините" ще е класиране за груповата фаза. Целта пред Ботев ще е да вземе благоприятен резултат. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

Фланговият нападател на Ботев - Кристиан Нвачукву ще започне като титуляр в гостуването на Панатинайкос. 18-годишният нигериец направи много силен мач срещу Ботев Враца (3:1) на старта на първенството. В него крилото асистира два пъти на хърватския нападател Мартин Секулич. Така Нвачукву продължи отличното си представяне от началото на кампанията.

Той бе резерва срещу Марибор (2:2) на "Людски врът". Душан Керкез обаче го пусна с началото на второто полувреме. Почти веднага Нвачукву вкара гол, с който направи резултата 1:2. А след това подаде към 33-годишния си сънародник Антъни Уджа, който даде аванс на канарчетата. Заради представянето му в последните два мача в родината му направиха доста материали за Нвачукву. Медиите дори му лепнаха прякора "Архитекта" заради трите асистенции.

Тимът от Пловдив уреди необходимите документи на черногорския нападател Алекса Мараш и той може да бъде картотекиран за официалните срещи на отбора. 22-годишният таран премина в състава на "жълто-черните" от ФК Младост Доня Горица още през миналия месец с договор за следващите три сезона, но досега не влизаше в сметките на старши треньора Душан Керкез заради липсата на работна виза. Вероятно обаче на този футболист ще се разчита на по-късен етап и дебютът му ще е в родния шампионат. А като стана дума - Ботев стартира сезона в efbet Лига с победа с 3:1 при гостуването на съименика си от Враца. "Канарчетата" дори се постараха да спестят сили за важния двубой в Гърция.

"Два-три дни след Европа да играем не е лесно. Имахме проблеми. Първите 25 имнути бяхме по-лежерни. След това заиграхме. Идеята ми беше да освежа отбора, да дам шанс на други. Добър мач за нас, бяхме по-добрият отбор. Знаете Панатинайкос колко голям отбор и кулб е. Сигурно ще бъде трудно. Първо да починем и да направим добър резултат в първия мач", заяви Душан Керкез след двубоя във Враца.

В случай на успех от двата двубоя, то Ботев почти сигурно ще се изправи срещу още един световен гранд, в лицето на Аякс Амстердам. Това стана ясно вчера след тегления жребий. Всичко това, разбира се, ще е допълнителна мотивация за пловдивчани.

 

ПРОГНОЗА: ПАНАТИНАЙКОС - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
27