Стана ясен часът за мача на ЦСКА, Петре: Червените са фаворити


В. Мухарски

Първият мач между отборите на Стяуа и ЦСКА от плейофите на Лига Европа ще започне в 20:30 часа на 18 август, обявиха от УЕФА. Двубоят ще се състои на стадион “Д-р Константин Радулеску” в Клуж, като причина за това е лошото състояние и липсата на лиценз на “Генча” в Букурещ. Все още не е заявен началният час на реванша в София, както и на кой стадион ще се състои – “Българска армия” или Националния стадион “Васил Левски”.

Бившият полузащитник на ЦСКА румънецът Флорентин Петре коментира предстоящия мач, като в интервю за румънските медии заяви, че българският тим е фаворит. Той дава 60% шанс ЦСКА да излезе краен победител от сблъсъка. Бившият румънски национал казва още, че в момента на "Българска армия" се състезават няколко отлични футболисти, сред които отличи сънародника си Янис Зику.

Междувременно ултрасите на румънския тим се канят да посрещнат като братя феновете на ЦСКА. От сега привържениците на Стяуа подготвят плакати от рода "Добре дошли братя българи". Братските отношения между двете агитки датират от много години. Бългаските фенове присъстват често на дербита в Румъния, като винаги са в агитката на Стяуа.

128