Ливърпул вкара още шест на Спарта Прага


И. Ангелов

Ливърпул посрещна Спарта Прага във втория кръг от осминафиналната фаза на Лига Европа. След като на гости в Прага мърсисайдци взеха изключително добра победа от 5:1, днес Юрген Клоп все пак заложи на може би най-силната си постройка за още 6:1 и с невероятен общ резултат от 11:2 продължава напред.

След само 7 минути игра Нунез откри след хитро връщане на Собослай за 1:0. Минута след това Салах и Кларк притиснаха противника за грешка и последният вкара за 2:0. Още минута след това - в 10-ата, Салах вкара за 3:0 след нова слаба игра в защита на Спарта. Египтянинът стана първи в историята на Ливърпул с повече от 20 вкарани гола в 7 поредни сезона.

В 14-ата минута и Гакпо се разписа за общ резултат 9:1 след разменен двоен пас с Нунез. Противникът върна гол в 42-ата минута след като Бирманчевич напредна за подаването от Пресиадо, удържа Ендо и стреля ниско за 4:1.

Веднага след почивката се подновиха и головете и в 48-ата минута Собослай вкара за 5:1 макар и да бе подпомогнат от отклонение на топката. В 55-ата минута удар от дистанция на Елиът бе отклонен от Гакпо за нов гол и 6:1.

 

220