Ман Юнайтед почти гарантира прогреса над Бетис


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед посрещна Реал Бетис в първата осминафинална среща на Лига Европа между двата тима. Днес на "Олд Трафорд" домакините спечелиха с 4:1 и ще имат комфортна преднина преди гостуването до Испания, като три от попаденията дойдоха след почивката.

Още в 6-ата минута Юнайтед напредна агресивно и Бруно опита да намери Вегхорст в полето, но топката бе избита за Рашфорд, той овладя през защитник и с мощен удар в близкия ъгъл направи 1:0. Последваха няколко пропуска на "червените дяволи" които изиграха лоша шега в 32-ата минута когато Айозе Перез изравни с добър нисък удар в гредата и мрежата на Де Хеа - 1:1. В 44-ата минута гостите дори можеха да обърнат след поредица грешки на домакините, но гредата спаси Юнайтед.

След почивката тимът на Тен Хаг стана по-ефективен и в 52-ата минута Антони вкара един от типичните си голове от позиция извън полето с фалцов удар с левия крак в далечния ъгъл на вратата за 2:1.

В 58-ата минута при корнер на Шоу в полето бе оставен непокрит Бруно Фернандеш и с глава той стреля във вратаря, който изби в мрежата си за 3:1. Последва ново голямо положение пред Антони, когато той копна топката над вратаря и вратата. 

В 82-ата минута 4:1 оформи Вегхорст, който довкара един избит удар на резервата МакТоминей.

490