Голяма победа за Лудогорец! Рома на колене в Разград (видео)


F.

Лудогорец записа една от най-големите си победи в своята история! Разрадчани се наложиха над Рома с 2:1 в първия  мач и за двата тима от Група "С" на Лига Европа. Така Рома допуска второ поражение на родна земя в последните две години. През 2020-та "вълците" паднаха в София от ЦСКА. Тогава "армейците" се наложиха с 3:1 отново в мач от груповата фаза на Лига Европа.

Днес Лудогорец изиграха страхотен мач. Най-интересното положение през първата част бе след половин час игра, когато Манчини  нацели греда след корнер. През втората част стана паднаха попаденията. Каули Оливейра откри в 72-ата минута. Той напредна, като залъга бранителите на Рома, че ще подава и вместо това изненада вратаря на гостите - 1:0. Елдор Шомородов изравни в 86-ата. Центриране на Пелегрини отдясно намери резервата Елдор Шомородов, който с глава направи 1:1.

Новото попълнение Нонато обаче даде нова преднина на Лудогорец - две минути преди края. Дебютантът донесе радост на феновете и трите точки отиват на сметката на българския тим. Това бе първа победа за Лудогорец в групите на Лига Европа от 2019-та насам.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



563