Рома с единия крак е на 1/8-финалите (видео)


F.

Рома спечели с 2:0 гостуването на Брага и направи голяма крачка към класиране за осминафиналната фаза на Лига Европа. "Вълците", които по-рано през кампанията спечелихата групата, в която беше и ЦСКА, днес изиграха един добър мач и логично се поздравиха с победата. Един Джеко и Борха Майорал вкараха головете за "джалоросите“.

Рома поведе още в 5-ата минута. Леонардо Спинадзола пусна отличен извеждащ пас към Един Джеко, който остана сам срещу Матеус и не пропусна да вкара.

Гол на Педро Родригес в 37-ата минута не бе зачетен заради засада.

Футболистите на Брага имаха претенции за дузпа в 51-ата минута, след като Андраз Шпорар падна в наказателното поле на Рома, но съдията подмина ситуацията. Само три минути след това Брага остана с човек по-малко, след като Рикардо Ешгайо бе изгонен за втори жълт картон.

Гол на Хенрих Мхитарян не бе зачетен заради засада в 60-ата минута. Ситуацията бе разгледана с ВАР и бе потвърдено решението на страничния съдия.

Рома все пак отбеляза втори гол в 86-ата минута, когато Жордан Верету комбинира с Борха Майорал, който се възползва от хубавия пас и вкара топката за втори път в мрежата на Матеус. И тук се стигна до намесата на  ВАР и редовността на попадението бе потвърдена.

По този начин Рома изкова убедителен аванс преди реванша на стадио "Олимпико“ след седмица.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



171