Юнгберг: Арсенал има страхотен характер


Н. Гавазов

Временният мениджър на Арсенал Фреди Юнгберг сподели мнение за срещата със Стандард Лиеж от шестия кръг на груповата фаза на Лига Европа. Напомняме, че белгийците поведоха с 2:0, но лондончани успяха да върнат два гола за крайното 2:2.

"Играхме добре, придържахме се към плана през първото полувреме. Те нямаха нито един изстрел към вратата. На почивката трябваше да водим с един или два гола. Противникът вкара двата си гола след отскок, за това няма как да правя забележка на играчите си. Мачът завърши 2: 2, но можеше да бъде и  3: 2. Но имах информация за резултата в паралелната среща, така че не се наложи да се напрягаме.

Много е добре, че заехме първо място в групата. Арсенал имаше страхотен старт, но след това имаше известни проблеми. Напоследък проведохме много мачове, исках да дам шанс на младите хора, трябваше да направим ротации.

Характерът на отбора е невероятен. Наистина се гордея с играчите. Това е добре за нас в бъдеще. Те няма да спрат", заяви Юнгберг

След 6-ия кръг в група F Арсенал събра  11 точки и завърши на 1-во място, Айнтрахт (9) на 2-ро, Стандард (8) на 3-то място, Витория Гимараеш (5) - на 4-то.

136