Нов срам за ЦСКА в Европа. Порто с победа в Турция


А. Ганчев

ЦСКА отново записа загуба в Лига Европа, като този път противник на "червените" бе Рапид Виена и срещата завърши при резултат 0:2. Двубоят започна с протест от страна на публиката. Феновете бяха издигнали плакати с надпис "Протест". Като на стадиона присъстваха около 8 000 зрители, от който 1200 бяха привъженици на гостите от Австрия.

В 8-ата минуа Спас Делев направи хубав пробив по лявото крило и подаде в наказателното поле на Рапид Виена към Маркиньос, но бразилеца се забави и топката му бе отнета. Отново Маркиньос имаше възможност да вкара гол само 6 минути по-късно, но след изпълнението му на пряк свободен удар топката премина на сантиметри от страничният стълб. Килиън Шеридън направи страхотен спринт и надбяга двама противникови защитници, но последвалият удар към вратата гостите бе спасен от техният страж.

Първият точен удар за Рапид в 28-ата минута се превърна във гол. Това бе следствие от разбъркване в наказателното поле на ЦСКА след изпълнение на ъглов удар, от което се възползва Ян Венегоор ъф Хеселинк. Само три минути по-късно гостите водиха с 0:2. Голът за Рапид Виена бе дело на Хофман, който се възползва от груба грешка в защитната линия на домакините. След поредната грешка на Александър Тонев при само 8 минути игра, гостите имаха възможност да отправят опасен удър към Мболи, но топката рикошира в тялото на футболист на "червените". Най-опасното положение пред вратата Хедл се случи в 74-ата минута след невероятен изстрел на Спас Делев, но за негово съжаление топката се удари в гредата.

В другия мач от група "L" от предварителната групова фаза на Лига Европа, Порто победи като гост отбора на Бешикташ с 1:3. Головете за гостите вкараха Фалкао в 26-ата минута и Хълк в 59-ата и 28-ата минута, а почетното попадение за домакините отбеляза Родриго Табата в 90-ата минута. Порто завърши мача с 9 човека, тъй като с директен червен картон бе изгонен Майкон в 43-ата минута, а в 88-ата минута бе изгонен и Фемандо.

 

129