Порто се оказа твърде силен за ЦСКА


А. Ганчев

ЦСКА изигра добър мач на стадион "Васил Левски", но въпреки това загуби от Порто с минималното 0:1. "Червените" изпуснаха няколко добри положения през втората част, а гола на "драконите" бе от спорно положение за засада. Все пак португалския гранд заслужено спечели с оглед показаното от двата тима.

В 5-та минута Хълк стреля от малък ъгъл, но Мболи изби топката в корнер. 15-та минута се оказа решаваща, когато Хълк подаде страхотен извеждащ пас към Фалкао и той забоде топката в мрежата на червените. Мболи се наложи да спасява своят отбор след два страхотни удара в 38-ата и 40-ата минута и го направи по перфектен начин.

През второто полувреме ЦСКА започна доста по-добре от първото полувреме. Платини направи страхотен пропуск в 52-та минута, когато Шеридън центрира към него, но ударът с глава на дошлият от Черноморец излезе в аут. Отново бразилеца направи пропуск и в 60-ата минута, тъй като не можа да засече страхотно подаване на Дечев от центриране. В 71-та минута този път Шеридън направи пропуск пред вратата пазена от Елтон след хубаво подаване на Платини. Две минути преди края на срещата Шеридън отправи хубав удар, но право в ръцете на стража на гостите.

 

128