Шустер: Треперехме до последно


Н. Гавазов

Старши треньорът на Бешикташ Бернд Шустер бе щастлив след победата над ЦСКА с 1:0, но на пресконференцията след мача заяви, че до последно е треперили и дори вече не е вярвал, че неговия отбор ще победи. Както е известно, в среща от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа "черните орли" победиха българския отбор с гол на Ернст в 90-та минута.

"Много трудно стигнахме до този гол. Противникът затвори играта от самото начало, игра на контри и създаде няколко положения, които за наше щастие не успя да реализира. До последно треперехме на резервната скамейка и вече не вярвах, че ще вкараме. Нямам на представа какво щеше да се случи ако ни бяха отбелязали гол. Знаем всичко за ЦСКА, знаем, че е най-добрия български отбор, но не очаквахме толкова труден мач. Радва ме факта, че играчите ми не се отказаха до последно да търсят победата и в крайната сметка стигнаха до нея", заяви Шустер.

"Не започнах с Куарешма защото той не е възстановен напълно и е рисковано да играе повече от 30 минути. Доволен съм от включването му, защото веднага раздвижи играта. Тепърва ще показва своята класа и се надявам да го направи още тази седмица срещу Фенербахче", завършва наставника на Бешикташ.

 

169