Бенфика обърна Ливърпул с две дузпи (видео)


.

Португалският Бенфика победи с 2:1 Ливърпул в първи ¼-финал от Лига Европа игран на “Ла Луш” в Лисабон. Домакините обърнаха своя съперник след два гола от дузпа на нападателя си Оскар Кардосо. Англичаните играха с човек по-малко от 30-ата минута, когато Райън Бабел бе изгонен.

Още в 8-та минута тима на Рафа Бенитес успя да открие резултата след ниско центриране на Джерард от фаул, топката достигна до защитника Агер, който триково удар топката и я изпрати в долния десен ъгъл, оставяйки стража на Бенфика просто да я изгледа.

            

В 30-та минута на двубоя Луйсао от Бенфика получи жълт картон заради нарушение срещу Фернандо Торес. След това Райън Бабел се намеси и оспорваше решението на главния съдия, който реши да му покаже директен червен картон. Така Ливърпул трябваше да изиграят повече от едно полувреме с играч по-малко. 

             

Шест минути по-късно гол на гостите беше отменен заради вдигната засада. Топката беше центрирана в накзателното поле, Каут не успя да играе с глава, след което стража на Бенфика се намеси изибивайки. Топката се озова в крата на Торес, който стреля с десния крак във вратата, но съдията отсъди засада.

През втората част Бенфика бе по-силният тим на терена и стигна до пълен обрат.В 58-та минута домакините получиха правото да изпълнят единайсетметров наказателен удар след като Инсуа фаулира Аймар в наказателното поле. Кардосо застана за топката, Рейна улови ъгъла, но удара беше много силен и едновременно точен.

            

Двайсет минути преди края на двубоя Бенфика напълно обърнаха резултата в своя полза. Съдията отсъди втора дузпа в полза на домакините, след като се видя играта с ръка на Джейми Карагър в наказателното поле. Обичайният заподозрян Кардосо изпълни 11-метровия удар извеждайки своя тим към победата днес.

Видео: Тук

214