Две версии за нападението на Мойс


Н. Гавазов

Станаха известни някои подробности около нападението на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мосй върху друг посетител на бар в сряда вечер. Както е известно, вчера се разбра, че уволненият малко преди края на сезона шотландски специалист е бил разпитан от полицията за нанасяне на побой над млад човек.

Жертва на Мойс станал 23-годишният Джошуа Джилбранд. Той е успял да се прибере в дома си с влак, но по-късно е закаран в болницата от своя по-голям брат.

"Джошуа имаше среща в бара със свой приятел и там те забелязаха Дейвид Мойс. Джошуа му каза: "Дейвид, какво правиш тук?". Дейвид прие това като обида и го наруга. След това той го удари отзад в главата и Джошуа се оказа на пода. Полицията пристигна след броени минути. Там в бара имаше много свидетели и камери за наблюдение. Джошуа получи три удара в главата си. Той каза, че е бил атакуван откъм гърба. Това не бе провокация В крайна сметка той беше на пода", заяви Оливър Джилибранд, който е по-голям брат на Джошуа.

Съществува и друга версия на инцидента. Според приятел на Мойс, пожелал да остане в анонимност, шотландецът никого не е удрял.

"Дейвид вечеряше с двама приятели, а след това, около 21:30, когато излизаха от бара, две момчета започнаха да обиждат Мойс заради Манчестър Юнайтед. Дейвид хвана единия за яката, но не го е удрял. Полицейската кола бе паркирана наблизо, поради това те бързо дойдоха и никой не е арестуван или предупреждаван", заяви очевидецът.

 

114