Разследват лекари за смъртта на Морозини


Н. Гавазов

Трима лекари са изправени пред разследване за убийство поради небрежност след смъртта на Пиерпаоло Морозини от Ливорно по-рано тази година, съобщава Sky Italia. Както е известно, халфът, който беше собственост на Удинезе получи сърдечен удар по време на мач от Серия В срещу Пескара на 14 април и малко по-късно беше обявен за мъртъв.

Според информацията, лекарите Ернесто Сабатини на Пескара, Манлио Порчелини на Ливорно и Вито Молфезе от службата за спешна помощ, ще бъдат разследвани за действията си около смъртта на 25-годишния играч.

Аутопсията показа, че Морозини е загубил живота си заради кардиомиопатия, генетичен дефект на сърцето. Въпреки това, начина на трениране на играча от тримата лекари е бил неправилен, особено на фона на твърденията, че не е бил използван дефибрилатор.

Семейството на Морозини е преследвано от тежка съдба, след като родителите му загиват, когато той е тийнейджър, след което брат му-инвалид - се самоубива. Единственият надживял футболиста, е сестра му, която също е инвалид.

 

167