Муту загуби битката срещу Челси


Н. Гавазов

Федералният съд на щата Флорида осъди Адриан Муту да заплати 22 милиона долара на Челси за предсрочното прекратяване на договора на играча с английския клуб. С това решение по всичко изглежда, че най-после е сложен край на дългогодишният съдебен спор между футболиста и лондонския тим.

Румънският нападател пристигна в лагера на „аристократите" през 2003 година от Парма срещу сумата от 22,5 милиона паунда. На втората година от пребиваването си на „Стамфорд Бридж" в организма на Муту бяха открити остатъци от кокаин, а допълнителният анализ потвърди наличието на наркотичното вещество.

Отношенията между двете срани бяха прекратени, а ФИФА временно отстрани играча от мачове под своя егида. През 2008 година ръководният орган на световния футбол наказа Муту с глоба от 17,1 милиона евро. Румънецът подаде жалба в Спортният арбитражен съд и във Федералният съд в Швейцария, които обаче оставиха наказанието в сила.

Следващата крачка стана обръщението на Челси към съдебните органи в щата Флорида, където Муту притежава недвижима собственост и две скъпи имения обзаведени по последна дума на модата.

 

101