Почина колабиралият уругвайски футболист


Н. Гавазов

Уругвайският футболист на Насионал Хуан Искиердо почина на 27-годишна възраст в болница, съобщиха от клуба от Монтевидео.

На 22 август Искиердо колабира на терена в мача срещу бразилския Сао Пауло от турнира за Копа Либертадорес.

"С най-дълбока болка и шок в сърцата ни клубът съобщава за смъртта на Хуан Искиердо. Ние изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството, приятелите, съотборниците и роднините му", се казва в изявлението.

Той падна на земята в безсъзнание в 84-ата минута на мача, без да влиза в контакт с друг играч. Искиердо беше изведен от терена с линейка, преди да бъде лекуван в интензивното отделение на болница "Алберт Айнщайн".

В съобщение на лечебното заведение се казва, че Искиердо е починал в резултат на мозъчна смърт след сърдечно-белодробен арест, свързан със сърдечна аритмия.

Научавайки новината, говорител на бразилския Сао Пауло каза, че това е "тъжен ден за футбола“.

Нападателят на Интер Маями Луис Суарес заяви: "Болка, тъга, това е трудно за обяснение. Нека почива в мир. Желая много сила за семейството и приятелите му.“

Изкиердо беше поставен на командно дишане в неделя и бе под неврологични грижи от понеделник.

Бранителят бе резерва на полувремето на бившия защитник на Ливърпул Себастиан Коутс по време на мача на неговия отбор със Сао Пауло.

Искиердо се присъедини към Насионал през 2024 година и също така е играл за уругвайските Ливърпул, Атлетико Сан Луис, Пенярол и Серо.

Преди няколко дни в Уругвай отложиха всички футболни мачове за уикенда заради "деликатното здравословно състояние на Хуан Искиердо".

73