Излязоха записи на разговори на Робиньо по делото за изнасилване


Н. Гавазов

Бяха публикувани записите на разговорите на бившия играч на Милан Робиньо с приятели, използвани от италианските прокурори по делото на груповото изнасилване. Записите бяха публикувани от бразилския портал UOL.

Съобщава се, че част от съдържанието на разговорите между Робиньо и неговите приятели е допринесло за разследването на изнасилването на жена през 2013 г. В аудиозаписи от 2014 г. приятелите признават, че са правили групов секс с жена и обсъждат начини как да се защитят срещу евентуални обвинения.

"Дори да ми се обадят за нещо, няма проблем. Отивам там и казвам: първо, историята бе преди година. Второ, дори не докоснах това момиче. Страхувам се... би било страхотно, ако това не излезе в пресата. Представете си: "Приятели на Робиньо изнасилиха момиче в Италия". Това е жест", казва Робиньо.

В друг разговор той настоява, че трябва да избяга в Бразилия, знаейки, че тази страна не позволява екстрадирането на свои граждани. Робиньо също призова приятелите си да атакуват жертвата, а името на самия футболист се споменава от един от участниците в диалога, който директно посочи действията на бразилеца по време на акта на насилие.

Припомняме, че Робиньо бе осъден през 2017 г. на девет години затвор за изнасилване в нощен клуб в Милано през 2013 г., когато играеше за Милан. Робиньо и четирима негови приятели, според италианското правосъдие, са малтретирали млада албанка, която празнувала рождения си ден в същия ден. Робиньо е на свобода в Бразилия поради невъзможност да бъде екстрадиран.

216