Делото срещу Алвеш може да се проточи година


Н. Гавазов

Стана известно колко време ще продължи процесът срещу бившия защитник на Барселона Дани Алвеш, обвинен в изнасилване.

"Наказателното производство, когато става въпрос за лице в ареста, както е в случая е спешно. Въпреки това, колкото и да е спешно, може да се проточи поне година. Но всички случаи, в които вече има затворник, са от приоритетен, спешен характер“, заяви адвокат Мануел Иглесиас Прада за 20minutos.es.

"Риск от бягство, големи финансови възможности, липса на връзки с Испания. Освен това той е от Бразилия, която няма договор за екстрадиция с Испания ", съобщи друг източник, като посочи, че ще бъде трудно Алвеш да излезе под гаранция.

"Ако жалбоподателят е упорит, последователен и надежден и ако изнасилването е потвърдено от медицински доклад и е заснето от камери, тогава има голяма вероятност г-н Алвеш да не бъде освободен“, съобщи Хуан Гонсало, който е  наказателен адвокат, специализиран в сексуални и криминални престъпления.

Припомняме, че 39-годишният бразилец бе задържан в Барселона по подозрение, че е тормозил и изнасилил момиче в нощен клуб. В съответствие с испанския закон "Да, има да“, сексуалното посегателство носи затвор от 4 до 12 години. Дани Алвеш беше задържан без гаранция, а мексиканският клуб Пумас прекрати договора с играча.

234