Льо Тисие подаде оставка след пост за Буча


Н. Гавазов

Легендата на Саутхемптън Мат Льо Тисие се оттегли като посланик на "светците" след скандален пост в социалните мрежи.

Льо Тисие, който отбеляза 209 гола в 540 мача за Саутхемптън е официален говорител на клуба от "Сейнт Мери" от 2019 г.

Мат беше нападнат както от феновете, така и от широката общественост, когато отговори на съобщение на един от многобройните акаунти за кремълска пропаганда, поставящо под съмнение общоприетото мнение, че руската армия е отговорна за клането на цивилни в украинския град Буча.

В резултат на това Льо Тисие беше принуден да обяви оставката си днес. Мат добавя, че "връзката и любовта му към клуба" няма да бъдат засегнати.

Както е известно, руските нацисти, които нахлуха в Украйна на 24 февруари, провеждат геноцид спрямо мирното население на независимата държава след като се провалиха в плановете си да установят контрол над Украйна. Конкретно за зверствата на руснаците в град Буча стана ясно след като агресорът бе принуден да напусне града. Към момента се провежда разследване, установени са имената и адресите на престъпниците, извършили престъпленията. Пропагандата на Путин пък с помощта на фалшиви акаунти в социалните мрежи, купени медии и петоколонници се опитва да прикрие трагедията чрез разпространяване на лъжи, целящи да объркат хората. 

Днес стана известно, че в Мариопул са докарани 12 подвижни крематориума, в които руските нацисти изгарят труповете на убитите цивилни граждани, за да бъдат заличени престъпленията на армията - агресор. 

Напомняме, че прокурор от Международния съд в Хага съобщи, че вече се събират доказателства за престъпленията на руската армия, а прокурори от шест европейски държави започнаха разследване на престъпленията на руския агресор. Освен това Путин бе обявен за военен престъпник в Полша и САЩ, както и от Карла дел Понте, а 42 държави се обърнаха към Международния съд в Хага във връзка с престъпленията на руския агресор в Украйна и геноцида срещу мирните жители на независимата държава.

1099