Осъдиха Бензема за изнудване на Валбуена


Н. Гавазов

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема бе признат за виновен по делото за изнудване на бившия си съотборник в националния тим на Франция Матийо Валбуена през 2015 г. Според решението, Карим е осъден на 1 година затвор условно и глоба в размер на 75 000 евро.

"Бензема излъга разследващите за среща с друг от участниците в схемата - Мустафа Зуауи. Футболистът не е бил наясно с всички детайли от опита за изнудване, но е участник в схемата. Той си е послужил със заблуждение в стремежа да постигне целта си, окуражаван от останалите съзаклятници", коментира съдията.

През 2015-а година Валбуена занася телефона си в сервиз, където иска съдържанието от него да бъде прехвърлено на нов апарат. Докато работел върху това, служителят вижда в телефона запис как футболистът прави секс. Той успява да го изтегли. После някой се свързва с Валбуена, искайки пари, за да не стане записът публично достояние. На по-късен етап Бензема споделя пред съотборника си, че познава тези хора и може да му съдейства всичко да протече гладко.

"Изумени сме от тази присъда. Обжалването е необходимост. Карим ще бъде оневинен на по-горна инстанция", заяви представителят на Бензема след днешното решение.

325