Спукана гума и висока скорост са причинили смъртта на Рейес


Н. Гавазов

Стана известна възможната причина за смъртта на Хосе Антонио Рейес, твърди El Mundo Deportivo.

Според източника,  Mercedes Brabus S550, управляван от футболист, се е движил  със скорост 237 км / ч. Това се доказва от предварително проучване, направено на мястото на трагедията. Причината за смъртта на Рейес и неговия 23-годишен братовчед най-вероятно е спукана гума. В резултат на това, водачът не е успял да се справи с управлението, колата е излетяла от пътя, претърколила  се и се е запалила.

Съобщава се, че бившият футболист  не се е качвал на Mercedes Brabus S550 в продължение на няколко месеца, а вместо него е използвал другата си марка Ferrari. Експертите предполагат, че гумата се е пръснала  поради недостатъчно налягане в нея.

Напомняме, че инцидентът с Хосе се случи на 1 юни. Тялото на бившия футболист бе доставено на стадиона в Севиля, където феновете се сбогуваха с него. Погребението на Рейес ще се състои в понеделник в родния му град Утрере.

Хосе е възпитаник на Севиля. Той игра за андалусците от 2000 до 2004 година и от 2012 до 2016 година. На сметката си има 242 мача и 37 гола за севилци.