Законът отмъсти за Джерард


Н. Гавазов

Престъпникът, който ограби през декември 2007 година домът на капитана на Ливърпул Стивън Джерард, бе осъден на седем години затвор. Както е известно, инцидентът се случи докато Стиви извеждаше своите за победата над Олимпик Марсилия в рамките на Шампионската лига.

Бандата грабители, с маски проникнали в жилището на футболиста с цел грабеж. В този момент вътре се намирала съпругата му Алекс с двете малки деца. Престъпниците взели от нея сребърен „Ролекс" и заплашвайки децата, я заставили да покаже къде е семейния сейф.

Сейфът се намирал в шкафа за посудата, но не се поддал на престъпниците и те заплашили Алекс да отвлекат децата, ако тя не отвори касата. В настъпилата суматоха, медицинската сестра на наследниците на Джерард позвънила в полицията, които дошли незабавно.

Престъпникът се оказал 22 годишния Мартин Уилсън, който вече имал присъда от 6 години и осем месеца за предишни деяния. Оказало се, че на неговата сметка има 16 грабежа на богати семейства. Уилсън отказал да назове имената на съучастниците си, а неговата съпричастност към други престъпления била установена след като в дома на Джерард той говорел по мобилен телефон, похитен от друга жертва на грабеж.

Района на Мърсисайд е апетитна хапка за крадци, тъй като тук живеят много известни с богатството си хора и най-вече популярни футболисти. Истината е, че Уилсън не е свързан с обири на други футболисти от Ливърпул или Евртън. Кои са съучастниците му обаче, си остава загадка.

 

 

298