Данъчните предадоха делото срещу Роналдо, затвор грози играча


Н. Гавазов

Данъчната служба на Испания предаде делото на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо на прокуратурата в Мадрид. Според информацията, срещу португалеца са събрани всички доказателства за укриване на доходи от реализирани права върху имиджа в периода 2011 - 2014 година. Става дума за поне 8 милиона евро. При това Реал Мадрид по никакъв начин не е замесен в делото - клубът добросъвестно е внасял в испанската хазна всички данъци относно играча.

В данъчната служба обаче има разногласия относно това, дали португалецът е извършил данъчно престъпление или административно нарушение. Работата е в това, че Роналдо е направил опит да въведе ред във финансите си, когато изтече информация за начало на разследването срещу него. Впрочем, по този въпрос ще се произнесе прокуратурата.

Ако се прецени, че Кристиано е извършил данъчно престъпление, футболистът е заплашен от глоба в размер на 8 милиона евро и лишаване от свобода от 4 месеца. Ако става дума само за административно нарушение, тогава португалецът ще бъде глобен с 8 милиона евро.

 

195