Интер се справи с Палермо


F.

Интер се наложи с 3:1 като домакин на Палермо в последния мач от 28-мия кръг в Серия А. Като титуляр за гостите започна българският национал Ивайло Чочев, който игра до 69-ата минута, но така и не успя да помогне на своя тим да стигне поне до точка на "Джузепе Меаца".

В 11-та минута Адем Ляич откри резултата с мощен удар от дъгата пред наказателното поле. В 23-та минута Интер удвои аванса си, след центриране на Родриго Паласио отдясно, засечено от Мауро Икарди - 2:0.

В самия край на първото полувреме, гостите стигнаха до гол, след една бърза контраатака, при която Андреа Рисполи напредна по фланга и центрира в наказателното поле, където Франко Васкес със силен удар прати кълбото във вратата на Хуан Каризо - 2:1.

Десет минути след подновяването на играта Икарди спринтира по десния фланг и даде добър пас към Иван Перишич, който с глава забоде топката в мрежата, оформяйки крайния резултат.

След този успех Интер заема пето място в класирането с 51 точки, две по-малко от Фиорентина и пет зад третия Рома. Палермо остана на точка над чертата на изпадащите.

132