Рома изпусна трите точки в мач с три дузпи


В. Мухарски

Отборите на Болоня и Рома не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в първата среща от 13-ия кръг в Серия А. "Вълците" могат да съжаляват, тъй като водеха в резултата до 88-ата минута. в 14-ата минута гостите не реагираха добре при едно изпълнение на корнер, което позволи на Адам Месина да вкара с удар 6-7 метра.

В 52-та минута Антони Муние игра с ръка в наказателното поле и реферът даде дузпа. Миралем Пянич беше безпощаден от 11-те метра и изравни. В 71-та минута обаче Рома получи право да изпълни втора дузпа. Лука Росетини повали опонент в наказателното поле и този път Един Джеко вкара за 2:1.

в 86-ата минута резервата Василис Торосидис извърши нарушение в наказателното поле срещу Джакерини и съдията отсъди трета дузпа в срещата, която бе първа за домакините. Дестро превърна дузпата в гол и спаси Болоня от поражение.

Рома временно се изравни по точки на върха в класирането с лидерите Фиорентина и Интер, които тепърва ще изиграят мачовете си от кръга. Болоня пък заема 15-ото място в класирането.

112