Милан взе дербито срещу Лацио


F.

Милан победи с 3:1 Лацио в дербито от 11-ия кръг на Серия А. Така тимът от Милано се доближи на 5 точки от водачите в първенството - Фиорентина и Интер. "Росонерите" изиграха много силен мач и заслужено стигнаха до успеха с попадения на Андреа Бертолачи, Филип Мексес и Карлос Бака. Резервата Рикардо Кишна вкара почетния гол за домакините, които претърпяха първо поражение в Рим и останаха след днешния си съперник в класирането.

в 25-ата минута гостите откриха резултата с помощта на Маркети. Алесио Черчи центрира от дясното крило, топката се насочи към вратата, а вратарят на "орлите" се намеси лошо и я подари на Андреа Бертолачи, който нямаше как да сгреши - 1:0.

В 49-ата минута защитникът на Мила" Алекс изпадна в безсъзнание, след като се сблъска с вратаря на тима Джанлуиджи Донарума. Бранителят получи тежък удар с коляно в главата. Лекарите няколко минути трябваше да го свестяват, преди да бъде изнесен на носилка и откаран в болницата за прегледи. Неговото състояние тепърва ще се изяснява.

Филип Мексес се появи на терена на мястото на Алекс и веднага реализира, след центриране от разстояние, и французина с глава надскочи всички и вкара пред увисналия Маркети за 2:0 в 53-ата минута.

В 79-ата минута Джакомо Бонавентура изведе с отлично подаване Карлос Бака, сам между двама защитници, и той с прецизен шут направи 3:0. Рикардо Кишна успя да се разпише за Лацио, в 85-та минута, с хубав удар покрай близката греда, оформяйки крайното 3:1.

129